IMG-LOGO

Programok

Kezdőlap / Programok

Programok

Szeretettel köszöntjük honlapunkon!

Kassai völgy

Településünk büszkesége a Kassai-völgy, Kassai Lajos lovasíjász birtoka, mely Kaposmérő határában terül el, 15 ha területet foglal magában és a 80-as évek végétől épül, és szépül. A világ minden részéről fogad tanulni vágyókat, továbbá teret ad nemzetközi versenyeknek, edzőtáboroknak, világtalálkozóknak. A Kassai-völgyben tíz év gyakorlással tökéletesedett a Kassai-pálya, a fedett és fedetlen pályák. Jelenleg ez a hely a lovasíjászat világközpontja. A Kassai-féle lovasíjász módszer 2014. elején Hungarikum lett. Kassai Lajos világhírű lovasíjász íjkészítéssel foglalkozik, emellett minden hónap első szombatján bemutatókat és rendhagyó történelemórákat tart a völgyben.

Bővebb információ: Tovább 

Bölényfarm

Hazánkban az állatkerteken kívül 3 helyről tudunk, ahol bölények élnek. Ezek egyike a kaposmérői farm, amely közel egy évtizede 4 amerikai bölény tartásával indult. A bölényfarm alkalmat ad bölények megfigyelésére, gyerekkorunk indián romantikájának felidézésére Kaposmérőn. A Gelencsér László vezette Bölényfarm, a település északi felén található, a Hetes- Juta átkötő út jobb oldalán.

Deseda

Hazánk leghosszabb mesterséges tava Somogy megye székhelyétől északra található. A Kaposba torkolló Deseda patak felduzzasztásával 1974-ben létrehozott, mintegy 8 km hosszan elnyúló, 26 km-nyi partszakasszal keretezett állóvíz – táplálója előtt tisztelegve – szintén a Deseda nevet viseli, és nemcsak a horgászok, hanem a kerékpárosok és a sétapártiak körében is igen népszerű. Az elmúlt években Kaposvár önkormányzata, valamint a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. jelentős fejlesztéseket hajtott végre a tó környezetében. Természetismereti látogatóközpont, bringaút, madármegfigyelő torony, csónak- és hajókikötő, 14 km-es ökoturisztikai gyalogút, kalanderdő, lombkoronasétány és kilátó is létesült.

Desedai kilátó

A dizájnos fémelemekkel feldobott, illetve stabilizált, visszafogott színezetű, faszerkezetű kilátót 2014-ben emelték azzal a céllal, hogy a magasból gyönyörködhessenek a Desedában és a tavat övező erdőben az ide ellátogatók. Az impozáns kilátó egész évben szabadon látogatható, parkolni pedig a közvetlen közelében lehet. Egész évben szabadon látogatható.

Fekete István Látógatóközpont

A Deseda-tó – Magyarország leghosszabb mesterséges tava – Kaposvártól északra helyezkedik el. Ennek partján épült fel a Fekete István Látogatóközpont, otthont adva kiállításoknak, élményparknak, bázisául szolgálva a csónak-, hajó- és kerékpártúráknak.

Bővebb információ: Tovább 

Bejelentkezés:

zsuzsibaki.smmi@gmail.com

+36 20 310 2639

+36 30 869 60 51 - foglalás

Belépőjegy árak:

Teljes árú: 800 Ft/fő

Kedvezményes: 400 Ft/fő

Családi jegy: 1700 Ft

Csoportos jegy (10 fő felett): 700 Ft/fő (teljes árú), 350 Ft/fő (kedvezményes)

Szakmai tárlatvezetés: 2800 Ft (előzetes bejelentkezés szükséges)

Erdők Háza Látógatóközpont

"Erdő a városban" A SEFAG Zrt. által működtetett, Kaposvár belvárosában található Erdők Háza Látogatóközpont közelebb hozza Somogyország erdei kincseit a természeti környezetet kedvelők és használók, valamint az erdő és élővilága iránt érdeklődők részére. A Bajcsy-Zs. utcai, műemlék jellegű, régi erdészeti épületet olyan bemutatóhellyé, foglalkoztató teremmé varázsolta az erdőgazdálkodó cég, ahol az óvodás- és iskolás korú gyermekek, családok, turisták, érdeklődők barangolhatnak az „erdő rejtekei” között.

A látogatóközpont nyitva tartása:

Hétfő: szünnap

Kedd-szerda-csütörtök: 9-17-ig

Péntek-szombat: 9-18-ig

Vasárnap: szünnap

Igény esetén szakvezetés is kérhető a kiállítótérben.

Információ, regisztráció:

+36 82 505 176

info@somogyierdokhaza.hu

Bővebb információ: Tovább

Rippl- Rónia megyei hatáskörű városi múzeum

Bővebb információ: Tovább 

Rippl-Rónai emlékház és látogatóközpont

Bővebb információ: Tovább 

Meistro Lovasklub

A kaposvári Meistro Lovasklub 2000-ben alakult, amikor a lehetőség, a fiatal társaság tenni akarása és az igények egyszerre találkoztak a város szélén, a Kapos folyó partján, a Kecelhegy aljában.
Hagyományőrző tevékenységükkel pár év alatt országszerte ismertté váltak.
A somogyi betyárok 2003-ban a Nemzeti Lovas Fesztivál különdíját, 2004-ben országos csikósversenyt nyertek, 2005-ben a Somogy megyei lovas bandérium tagjaként megnyerték a III. Lovas Világtalálkozót Szarvason.
2009-ben a Zánkai Lovas Fesztiválon a Somogyi bandérium ismét a legjobbnak bizonyult. A somogyi betyárok felállított táborhelyükkel és lovasprogramjukkal, melyet szintén a legszínvonalasabbnak ítélt a zsűri, véglegesen beírták magukat a Somogyi lovas betyár hagyományok örökösei közé.

Bővebb információ: Tovább 

Meistro Betyár múzeum

Egyik fő tevékenységük a lovas hagyományőrzés. Lovasbemutatóik során használt eszközeikből egy kis állandó kiállítást rendeztek be klubhelységükben, minden korból való lovas szerszámokból és harci eszközökből. Így a honfoglaláskori íjak, dobok és nyergek mellett a középkori lovai eszközök, ruhák, fegyverzetek is láthatóak. A somogyi huszárok székhelyeként is működő lovasklub természetesen bemutatja az eredeti 48-as huszárnyerget, a lovassági kürtöt, kardokat és egy 1800-as évből származó huszár obsitot is. A legnagyobb teret a betyárok eszközei foglalják el.
A csikóbőrös kulacs, fokos, furkósbot, karikás ostor, duplacsövű puska és egyebek.

Kaposvári Élmény-és Gyógyfürdő

A kaposvári Virágfürdő a Dunántúl legnagyobb egybefüggő vízfelületű élményfürdője, fedett és nyitott medencékkel is rendelkező uszoda, valamint gyógyvízzel ellátott termálfürdő.

Bővebb információ: Tovább 

Zselici Paintball

Bővebb információ: Tovább 

További látnivalók:

Patca Katica Tanya Élményközpont: Tovább 

Zsippó Madár és élménypark:  Tovább 

Szennai Skanzen: Tovább 

Kardosfa, Zselici Csillagpark: Tovább 

Bőszénfai Szarvasfarm: Tovább 

Lábod, Petesmalmi Vidrapark: Tovább 

Almamellék, Zselici Csühögő - Erdei kisvasút: Tovább 

Szigetvár, Szigetvári Vár: Tovább 

Szigetvár, Szigetvári Gyógyfürdő: Tovább